torstai 3. marraskuuta 2011

Kinkkuveneet


Näitäkin sopivan tulisia suolaisia pikkupaloja oli synttäreilläni tarjolla. Ohjeen bongasin Cebiciltä, jolla samaiset leivonnaiset kulkevat nimellä pikantit kinkkupasteijat. Minä nimesin ne veneiksi koska herkkupalat aukesivat uunissa veneen mallisiksi.

500 g lehtitaikinalevyjä
1 prk Valion makea & tulinen- rahkaa
150 g kinkkua
0,5 sipulia
0,5 punaista paprikaa
mustapippuria
1 kananmuna

Sulata taikinalevyt. Sekoita kulhossa rahka ja hienonnetut kinkut, sipulit ja paprikat. Mausta mustapippurilla. Yhdestä taikinalevystä saa joko kaksi tai kolme pikkusuolaista; kauli taikinalevyä pituussuunnassa ja leikkaa kolmeen osaan. Nosta lusikallinen täytettä taikinaneliöiden päälle ja taita kaksi vastakkaista reunaa toistensa päälle. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!