maanantai 7. marraskuuta 2011

Lankkuperunat


Kaikenlaiset valmiit lohko- ja lankkuperunat on syytä jättää kauppaan kun niitä on maailman helpoin tehdä itse! Ja tulee muuten tosi hyviä, voi maustaa miten tahtoo. Meillä toki paljon ja tulisesti. Lankkuperunat syötiin possun ulkofilepihvien, kolmen pippurin kastikkeen ja höyrytetyn kukkakaalin kanssa. Toimivat lohkoperunoiden tapaan mainiosti myös dippaamiseen.

Rosamunda-perunoita
öljyä
grillausmaustetta
chilimausteseosta

Pese perunat. Leikkaa perunat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet kahteen, kolmeen osaan: syntyy lankkumaisia perunaviipaleita. Laita perunat pieneen pussiin (esim. hedelmäpussiin), lorauta sekaan öljyä ja ripottele mukaan mausteita mielesi mukaan. Sulje pussi ja hölskyttele perunoita niin että ovat kauttaaltaan mausteisia. Levitä leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kyllä sitä tuosta potustakin saa vaikka minkälaista lankkua sun muuta kakkosnelosta! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!