tiistai 15. marraskuuta 2011

Mustikkarahkapiirakka


Tulipa kokeiltua myös toista Ruokailmiön ohjetta, varsin maistuvaa tämäkin! Jos piirakan nauttii ilman mitään lisuketta esim. vaniljakastiketta, kannattaa piirakan päälle tulevan rahkaseoksen sokerin määrää lisätä.

Pohja:

2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200-300 g mustikoita

1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Kovin kiinteää vaahtoa ei vähäisen sokerin takia synny. Lisää öljy ja maito sekä kuivat aineet, sekoita hyvin. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista  ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, muna). Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!