tiistai 20. joulukuuta 2011

Broileria Dijon-kastikkeessa


"Ihana maku!" oli armaan Apukokin ensimmäinen kommentti tästä ruoasta. Siinäpä se, Dijon-sinappia sekä muita makua antavia mausteita. Ensimmäistä kertaa ostin ja söin Dijon-sinappia, olipa melkoisen ehtaa tavaraa.

3 broilerin filettä
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
(1 dl vettä)
2 rkl Dijon-sinappia
maun mukaan mausteita:
chilimausteseosta
mustapippuria
valkopippuria
cayennepippuria
suolaa
2 rkl kuivattua ruohosipulia
öljyä

Leikkaa broileri sopiviksi paloiksi (tai käytä valmiita suikaleita), hienonna sipuli ja ruskista kanapalat sekä sipuli öljyssä. Sekoita joukkoon sinappi ja mausteita oman maun mukaan, meillä runsaasti. Huom! Jo pelkkä Dijon-sinappi on aika äkäistä. Kaada joukkoon ruokakerma ja ripottele pinnalle ruohosipuli. Anna kastikkeen hautua kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita ja tarkista paksuus, lisää vettä tarvittaessa.

2 kommenttia:

  1. Just tein tätä miehelle työevääksi, mutta olikin niin hyvää, että loppukastikkeen pakastamisen sijaan varasinkin tästä itsellenikin annoksen päivälliseksi :D Yleensä en yhtään tykkää sinappisista jutuista, mutta tää oli kyllä todella hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kokeilit! :) Ihan erilaiselta maistuu toi Dijon kuin tavalliset sinapit. Melko hottia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!