tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän menu

Hyvää itsenäisyyspäivää ja Onnea Suomi!

Kantarellimuhennos maalaisleivällä
*
Karjalanpaisti, keitetyt perunat ja vihersalaatti
*
Soijajogurttipannacotta mustikkakastikkeella


Kantarellimuhennos maalaisleivällä

25 g kuivattuja kantarelleja
1 sipuli
1 rkl öljyä
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl kuivattua persiljaa

Liota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia, yön yli käy hyvin. hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää sienet sekä ruokakerma ja suola ja pippuri. Anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää lopuksi persilja. Ota maalaisleivästä muotilla ympyröitä ja nostele kantarellimuhennosta leipien päälle. Söimme alkupalaksi 2 kantarellileipästä per syöjä, loput muhennoksesta jäi iltapalalle.


Karjalanpaisti

n. 700 g karjalanpaistilihaa
1 sipuli
2 porkkanaa
pari kolme laakerinlehteä
1-2 tl suolaa
8-10 maustepippuria
vettä

Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruoanvalmistusta. Halutessasi voit ruskistaa lihat pienissä erissä pikaisesti pannulla ja nostaa sieltä uunivuokaan. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja mittaa vettä vuokaan niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta karjalanpaistia 180 asteessa n. 3 tuntia.



Soijajogurttipannacotta mustikkakastikkeella

2 dl maustamatonta soijajogurttia (muukin maustamaton jogurtti käy)
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

1 dl mustikoita (käytin pakastettuja, jo valmiiksi sokeroituja)

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita jogurtti ja kuohukerma keskenään ja siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada liivate jogurttiseokseen ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen. Kaada annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valmista mustikkakastike soseuttamalla mustikat sauvasekoittimella, jos mustikat eivät ole valmiiksi sokeroituja voi sekaan laittaa lusikallisen tai pari sokeria. Kaada kastike hyytyneen pannacotan päälle ja koristele muutamalla kokonaisella mustikalla.

6 kommenttia:

  1. Kylläpäs meillä oli herkullinen itsenäisyyspäivän menu, kiitos kulta! :) Ruokaa oli vähintäänkin riittävästi. Hyvin näytti myös kuvat onnistuneen vaikkei ollutkaan kovin kummoinen valotus.

    VastaaPoista
  2. Vau, kuulostaa tosi hyvältä! Meilläkin oli karjalanpaistia. Juuri ehditiin raapaista kynttilään liekki ja istua alas, kun esikoinen jo kiskoi isiä hihasta leikkeihin ja kupus alkoi huudella nälkäänsä sohvalla.. Että nauttikaahan, kun rauhassa saapi syödäkin, hih!

    VastaaPoista
  3. Jone, ruoka oli minunkin mielestäni tosi hyvää ja ihme kyllä kuvatkin ovat hyviä vaikka näin pimeänä vuodenaikana pitäisi opetella käyttämään noita kameran erikoisasetuksia.. Mutta hyvä me! :)

    Katjuzqa, perhe-elämä <3 :D

    VastaaPoista
  4. Ojoi, mahtavan kuuloista ruokaa! Me oltiin niin laiskoja, ettei jaksettu kuin vähän jotain rullailla ja röhnöttää. ^^

    Pitääkin kokeilla tuota kanttarellimuhennosjutskaa.

    VastaaPoista
  5. Nam! Tämä on selvästi ihan väärä paikka nälkäiselle, pakko mennä kohta jääkaapille - harmi vain, että sieltä ei löydy nyt mitään yhtä herkullista.

    Visiteeraan ekaa kertaa blogissasi, täällähän on vaikka mitä kivaa - penkomaan vanhempia juttuja siis :) .

    VastaaPoista
  6. Nam, kun näyttää hyvältä nämä teidän tarjoilut! Ja hyvin ovat kuvatkin onnistuneet! =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!