perjantai 30. joulukuuta 2011

Kookosvispipuuro


Puolukka- ja mustikka ovat ne tutummat vispipuuromarjat, mutta ei tämä eksoottinen maku perinteisille hävinnyt. Persikoiden ja banaanin kanssa kivan raikasta. Puuron ohjeen löysin Kulinaarimuruista.

1 prk (400g) kookosmaitoa
0,5 dl mannasuurimoita
1 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehuvaksi. Ripottele joukkoon mannasuurimot ja sokerit koko ajan sekoittaen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi, tarjoa persikoiden ja banaanin kanssa. Pinnalle voi ripotella myös kanelia.

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Vaikka mannapuuro on kovasti mieleeni, tulee kaupasta ostettua lähinnä muita hiutaleita ja suurimoita, koska ainakin aamupuurossa saisi mielestäni olla reipas kuitusatsi nälkää pitämässä. Mitenhän noiden kuiturikkaampien tummien mannasuurimoiden vispautuvuuden kanssa on...?

    VastaaPoista
  2. Tummia mannasuurimoita minä tässä puurossa käytin, yleensä kaupasta tarttuu mukaan juurikin kuituisammat vaihtoehdot. Tummat mannasuurimot eivät tee puurosta yhtä kuohkeaa kuin vaaleat eli eivät vispaannu yhtä hyvin, mutta riittävästi minun mielestäni ja maku on täyteläinen :) vaaleilla suurimoilla puuroa tulisi varmaan enemmän, tästä söi juuri ja juuri kaksi ja hedelmät täydensivät annosta. Käytän aina muihinkin vispipuuroihin tummia mannasuurimoita.

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa! :) Pitääkin sitten kaupassa tarttua siihen tummien mannasuurimoiden pakkaukseen.

    VastaaPoista
  4. Oi, tätä on ihan pakko kokeilla! Kookos <3

    VastaaPoista
  5. Tämäpäs jännä keksintö. Taas voi vain todeta, että miksi en itse tullut ajatelleeksikaan!!

    VastaaPoista
  6. Oi nam! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta :-) Tummia mannasuurimoita täytynee itsekin etsiä kaupan hyllyltä, kiitos vinkistä siis! :-) Ja mukavaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  7. Kuin myös kaikille hyvää uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
  8. Hauskaa, kun täältä löytyy aina kivoja reseptejä kokeiltavaksi : ) pakko testata tätä puuroa, kookos<3

    VastaaPoista
  9. Yritin jo aiemmin tänään pistää kommentin, mutta taisin hukata sen bittiavaruuteen. :P Mutta tosiaan tulin kiittämään vinkeistä, täällä on päästy iloisesti tummista mannasuurimoista vispatun puuron makuun. Kookosversiotakin on tarkoitus testata sopivalla hetkellä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!