keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Punajuuri-jauhelihamureke


Murekkeen kanssa paistuvat kätevästi samalla pellillä viipaleperunat, lisäksi söimme (pussista) sienikastiketta. Osviittaa ohjeelle otin Maku-lehden nettisivuilta.

2 dl kevytruokakermaa
1 dl ruiskorppujauhoja
1 sipuli
3 punajuurta
1 porkkana
1 muna
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl kapriksia
1 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ruokakermaan korppujauhot, anna turvota juuresten käsittelyn ajan. Raasta punajuuret (tuoreet tai säilötyt käyvät yhtä hyvin), sipuli ja porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita korppujauhoihin muna, jauheliha, juurekset, perunajauho, mausteet ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Kumoa mureketaikina leivinpaperoidulle (tai folion päälle) uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Murekkeesta jäi melko löysä vaikka lisäsin perunajauhoja kosteutta sitomaan, ei haitannut syömistä millään lailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!