sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kanarisotto


Meidän keittiössä ei juuri mittavälineitä käytetä. Tähän broileririsottoon tuli:

täysjyväriisiä
kanasuikaleita
1 sipuli
porkkanoita
1 prk ananaspaloja mehuineen
1 prk herkkusieniviipaleita
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta
suolaa
mustapippuria
currya

Hienonna sipuli ja paista ne kanasuikaleiden kanssa pannulla. Keitä riisi ohjeen mukaan, lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat riisin joukkoon kiehumaan kun riisin keittoaikaa on n. 15 minuuttia jäljellä. Lisää kanasuikaleet, ananaspalat mehuineen, herkkusieniviipaleet ja kuumennettu herne-maissi-paprikasekoitus sekä mausteet kypsän riisi-porkkanan joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

7 kommenttia:

  1. Mitenkään olematta häijy saati v-mäinen, mutta tuo ruoka on kyllä lähempänä paellaa kuin risottoa.

    VastaaPoista
  2. Se on meidän risotto. Minun paellaani tulisi simpukoita ja katkarapuja joita tässä ei ole.

    VastaaPoista
  3. Kyl miunki risotossa on hemapoita (herne-maissi-paprika), kun ne kuuluu sinne. Ja paellaan taas tulee niitä mereneläviä.
    -Marjo-

    VastaaPoista
  4. Tää on sellanen koulun risotto :)

    Koostumukseltaan ja aineksiltaan onkin sitten lähempänä paellaa kuin italialaista risottoa :).

    VastaaPoista
  5. Onpa ihanaa miten yksi RISOTTO herättää mielipiteitä :D

    VastaaPoista
  6. Heeei, risotto on pyhä asia ;).

    VastaaPoista
  7. Syy siihen, että ihmiset vertaavat tätä paellaan vaikka ainekset onkin sellaiset jotka yleensä ennemmin risottoon yhdistetään, lienee se, että risotossa riisi valmistetaan kuulottamalla öljyssä, eikä keittämällä. Tämän valmistustapa on siis lähempänä paellaa kuin risottoa, vaikka ainekset ovatkin sellaiset, joita ei paellaan yleensä yhdistäisi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!