perjantai 20. tammikuuta 2012

Limelohi ja uunijuurekset


Balsamicomaustetut uunijuurekset

perunaa
porkkanaa
lanttua
punasipulia
loraus balsamicoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele juurekset. Leikkaa lanttu hieman pienemmiksi paloiksi sillä se kypsyy hitaiten. Sekoita juureksiin esim. kulhossa loraus balsamicoa, oliiviöljyä ja sekä suolaa ja mustapippuria. Levitä juurekset pellille ja paista 200 asteessa 25 minuuttia. Esivalmistele tällä välin lohi.

Limelohi

lohifilee
1 lime
sitruunapippuria
tuoretta tai kuivattua tilliä

Ripottele lohen pälle sitruunapippuri ja tilli, purista puolikkaasta (tai kokonaisesta) limestä mehu sen päälle. Anna kalan marinoitua juuresten esipaiston ajan. Juuresten oltua uunissa 25 minuuttia, nosta lohifile samalle pellille ja paista vielä 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nam, tätäpä teenkin tänään!!!

    VastaaPoista
  2. Mulla oli käytössä vain yksi lime josta säästin osan kypsän kalan päälle puristeltavaksi, suuremmasta määrästä limeä jo marinointivaiheessa tulisi varmaan vahvempi limen maku :) uunijuurekset oli tosi hyviä myös!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!