keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Jauhelihakepakot ja porkkana-herkkusienihöystö


Kepakot vai kebakot.. päätin että kepakkoja nämä ovat. Ohje Kevyt Kokki- lehdestä.

1 dl kevytkermaviiliä (laitoin ruokakermaa)
0,5 dl ruiskorppujauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
1 muna
500 g jauhelihaa (laitoin 450 g)
0,5 tl suolaa
mustapippuria
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 dl silputtua säilykepunajuurta (en laittanut)
0,5 dl silputtua maustekurkkua
puisia varrastikkuja

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Mittaa kulhoon kermaviili tai ruokakerma, korppujauhot ja tomaattipyree. Sekoita ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, jauheliha, suola, pippuri ja timjami. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Lisää lopuksi silputut punajuuret ja maustekurkut, kääntele ne massaan. Muotoile murekemassasta kostutetuin käsi n. 10 sentin mittaisia tankoja ja pujota ne varrastikkuihin. Nosta kepakot leivinpaperille pellin päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Porkkana-herkkusienihöystö, ohje Painonvartijoiden kaikkien aikojen parhaat- kirjasta

3 suurta porkkanaa
1 prk herkkusieniviipaleita (tai tuoreita herkkusieniä, ei tällä kertaa ollut saatavilla)
1/4 tl muskottipähkinää
1 rkl kuivattua ruohosipulia
1 dl ruokakermaa

Keitä kuoritut ja viipaloidut porkkanat vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois. Lisää porkkanoiden sekaan herkkusienet, mausteet ja ruokakerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!