keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kanawrapit ja seesam-valkosipulikastike


Tortillalättyset kylmällä täytteellä nousuvat kertaheitolla suosikkitavakseni nauttia tortilloja, rapeiden quesadillojen lisäksi tottakai. Seesam-valkosipulidippi oli kerrassaan vastustamattoman valkosipulinen, kiitos siitä kuuluu Kädenvääntöä-blogille josta idean nappasin omaan käyttöömme.

Wrapit

kanasuikaleita paistettuna
tortilloja
salaattia
kurkkua
aurinkokuivattuja tomaatteja

Ruskista kanasuikaleet ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku suikaleiksi, halkaise aurinkokuivatut tomaatit pituussuunnassa kahtia jos ovat kovin suuria. Valmiste täytteen kastike.

Seesam-valkosipulikastike (dippi)

n. ruokalusikallinen (luomu-)seesaminsiemeniä
2 (luomu)valkosipulinkynttä
suolaa
n. 0,5 tl raakaruokosokeria
mustapippuria
liraus sitruunamehua
2 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Murskaa valkosipulinkynnet ja laita ne seesaminsiementen kanssa kuivalle kuumalle pannulle paahtumaan. Kun ovat saaneet väriä pintaan, kippaa jogurtin sekaan, mausta ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Täytä wrapit. Levitä kastiketta tortillalle, asettele täyteainekset tortillan keskelle, rullaa ja leikkaa kahtia.

6 kommenttia:

  1. Mums, hyvältä näyttää, pitääkin tehdä taas pian itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla eka kerta kun tein tortilloista kylmää syötävää :)

      Poista
  2. Käytitkö marinoituja kanasuikaleita tai maustoitko kanat jollain, vai riittikö valkosipulikastike maustamaan wrapit? :) Meillä usein jää tortillapäivältä noita tortillapohjia yli, jotka mä sitten yleensä syön seuraavana päivänä kylmiltään ihan vaan Auralla (ja/tai muilla juustoilla) ja kasviksilla täytettyinä, mutta pitääkin ehkä joskus ostaa ainekset ihan tarkoituksellisesti wrappeihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla hunajamarinoituja suikaleita. Yleensä kyllä välttelen marinoituja, ovat niin mujuisia jotenkin. Meilläkin jää lähes aika tortillapohjia yli, mutta ne on kyllä hyviä ihan sellaisenaankin :D jos en jaksa syödää montaa täytettyä lättyä niin saatan nakerrella yhden pelkän pohjan.

      Poista
  3. Nam! Herkullinen kuva :-) Nää tämmöset on niin superhyviä! :-) Tehdään näitä monesti kesällä mukaan retkille ja piknikeille, mutta nyt en taida jaksaa odottaa kesään asti vaan teen näitä ehkä jo tänään :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!