torstai 22. maaliskuuta 2012

Tonnikalapasteijat


Aina on hyvä olla jotain suolapalaa valmiina pakastimessa vierasvaraksi ja itselle. Tavallisesta pasteijan muodosta poiketen tein tällä kertaa erilaisia pasteijoita, hyvät ohjeet kyseisen muodon saavuttamiseen löysin Elämä makeaksi- blogista. Tavanomainen riisi-jauhelihatäyte vaihtui tonnikalaan ja aurinkokuivattuihin tomaatteihin, nämä olivat erityisesti tonnikalasta tykkäävän Apukokin mieleen.

15 tonnikala-aurikokuivattu tomaattitäytteistä pasteijaa

1 prk yrtit-rahkaa
1 prk tonnikalapaloja
pari kourallista aurikokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
1 muna

Sekoita rahka, tonnikala ja aurinkokuivatut tomaatit keskenään. Kauli sulaneita lehtitaikinalevyjä hieman leveämmäksi ja pidemmäksi, leikkaa levyjen keskelle vaakasuorat viillot esim. taikinaraapalla.


Nostele täytettä lusikalla taikinalevyjen keskelle. Täytettä ei tarvitse kovin suurta määrää per levy, muuten levyn kiinnirullaamisessa tulee ongelmia.


Voitele taikinalevyn toinen reuna kananmunalla.


Taita ensin voitelematon puoli täytteen päälle, ja sen jälkeen kananmunalla voideltu puoli. Leikkaa taikinalevyt kolmeen osaan ja nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla.


Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeita. Pasteijoiden päät jäivät leikkaamisen jälkeen avoimiksi, mietin valuuko täyte uunissa ulos mutta eipä valunutkaan.

2 kommenttia:

  1. no näitä nyt olisi mennyt useampikin,mut`kun kylässä,niin :)sopivasti makua,todella hyviä!!nam..

    VastaaPoista
  2. Nämä on tonnikalaversioita, te söitte niitä minun mielestäni parempia eli kinkkupasteijoita ;) Hyvä kun kommentointi taas sulla toimii!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!