torstai 19. huhtikuuta 2012

Kesäkurpitsavuoka


Samantyyppistä kesäkurpitsa-jauhelihavuokaa olen tehnyt aiemminkin, tähän Yhteishyvän ohjeeseen kuului alunperin texmex-mausteseosta jonka jätin pois. Toimiva ilmankin!

1 isokesäkurpitsa
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g (sika-)nautajauhelihaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 pussi (150 g) emmentaljuustoraastetta (laitoin emmental-mozzarellajuustoraastetta joka tuppaa tummumaan uunissa)
suolaa
mustapippuria

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsiksi. Lisää pannulle mausteet ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia. Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Pitäiskö ees kertoa, että jääkaapissa odottaa jauheliha ja kesäkurpitsat tällaista vuokaa.. heh. No, mutta tässähän on sitten reseptin mallia!! Yksiin on menny taas mielihalut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinänsä ei kovin yllättävää ;) kesäkurpitsa on yksi suosikkivihanneksistani. Yleensä käytän emmentaljuustoraastetta mutta nyt laitoin sekoitusta jossa oli mukana mozzarellaa, se tummuu inhottavasti uunissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!