sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kylmä kurkkukeitto


Tämä makoisa sitruunavivahteinen kurkkukeitto aloitti erään lauantain menun. Ihanaa, raikasta, rapsakkaa kurkkua tulee yleensä käytettyä vain leivän päällä ja salaateissa, mutta kerran aiemminkin (itse asiassa tasan vuosi sitten) intouduin valmistamaan kurkusta jotain vähän erilaista; lämmintä kurkku-pekaanipähkinäsalaattia. Em. salaatti sai myös ruokaraadiltamme kehuja. Keitto on raikas, kurkku maistuu mukavasti kuten sitruunajogurttikin ja cayennepippuri tuo kivasti potkua.

Sitruunainen kurkkukeitto kahdelle 

puolikas kurkku
1 prk sitruunanmakuista bulgarian jogurttia
n. 1 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus cayennepippuria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi keitoksi, myös sauvasekoitin ajaa saman asian. Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Kivan kevyttä ja raikasta! Piti oikein kirjoittaa resepti muistiin ;)

    VastaaPoista
  2. Raikkaalta vaikuttaa! Mua aina vaan jotenkin epäilyttää, miten kurkkua voi olla _keitossa_. :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!