sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lihapullakeitto


Lihapullakeitto kuuluu samaan kotieksoottiseen kategoriaan kuin lapsuuden lempiruokani nakkipitsa. Nakit ja pitsa, lihapullat ja keitto. Tein eilen ison satsin lihapullia, yllättävän suuren määrän 400 gramman jauhelihasta saakin kun tekee tarpeeksi pieniä. Osa lihapullista syötiin viipaleperunoiden kanssa ja lopuista tein tätä yllättävän hyvää keittoa. Vakioruokalistalle mars siitä, lihapullakeittoseni! Keittoon päätyivät pakastimeen unohtuneet avatut kasvispussit, määrien määritteleminen olisi jälleen tähtitiedettä joten jätän sen tälläkin kertaa tekemättä.

1 prk chilitomaattimurskaa
1,5-2 tomaattimurskapurkillista vettä
pakastemaissia
pakasteparsakaalia
puutarhurin sekoitus-kasvispakastetta
lihapullia
0,5 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna tomaattimurska ja vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, kasvikset ja lihapullat sekä ruokakerma. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!