torstai 5. huhtikuuta 2012

Ranskanpastillipikkuleivät


Rouskis namskis.. Pikkuleivät ovat nopeita, helppoja herkkuja. Heti kun näin Kaakao kermavaahdolla-blogissa leivotut minttuiset pikkuleivät, halusin itsekin niitä tehdä. Olen aina kuvitellut etten erityisemmin pitä mintun mausta, mutta nyt asiaa tarkemmin ajatellessani en saa päähäni mitään jossa mintun mausta en pitäisi! Pidän Marianne-karkeista, minttujäätelöstä, minttukaakaosta, minttuteestä.. ja tietysti ranskanpastilleista. Taikinasta tulee n. 27 pikkuleipää, jotka jaoin kolmeen osaan: kaverille ja anoppilaan viemisiksi, loput omaan suuhun.


100 g (juoksevaa) margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 pss ranskanpastilleja
(alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi 1 dl fariinisokeria jonka jätin pois)


Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Murskaa ranskanpastillit karkeiksi muruiksi ja lisää nekin taikinaan. Säästin vajaan desin karkeista pikkuleipien koristeluun. Extrana lisäsin taikinaan vielä 4 palaa rouhittua valko- ja tummasuklaata. Taikinasta voi pyöritellä kaksi tankoa joista leikata pellille noin sormen kokoisia paloja, itse otin taikinaa kulhosta sormilla ja pyörittelin palloiksi. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.


Hyvin toimii tsuumi, hieno on keltainen kori!


Lopuksi vielä iloiset ja aurinkoiset pääsiäistoivotukset kera ystäväni hippua vaille 6-vuotiaan tyttären tekemän kortin! Terkkuja! <3

11 kommenttia:

  1. Tässähän tulee identiteettikriisi minusta pitävälle! Tai siis, sille joka luuli pitävänsä. Listasta suurin osa ei herätä intohimoja, minttutee kyllä ja ranskalaiset pastillit toki! Että täytynee kokeilla nämä! Ja hauskaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilun arvoisia ovat :) samoin mukavat pääsiäiset!

      Poista
    2. Testattua tuli ja hyvät olivat! Vasta nyt huomaan, että olit koristellut sulalla suklaalla ja se näyttää tosi kivalta, olisi voinut vielä tehdä nuo, mutta hyvin nuo maistui ilmankin :)

      http://therearelilactrees.blogspot.com/2012/04/paasiaisvierailijoita-easter-visitors.html

      Poista
  2. Minttu kaikissa muodoissaan maistuu!! Varsinkin suklaaseen yhdistettynä, ah. Ihanan iloisen pääsiäiskortin olet saanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minttuhyytelö on ihan hyvää! Uusi tuttavuus, jonka kanssa vain pääsiäisenä olen tekemisissä.

      Poista
  3. Mmmm mmmm, herkullisia olivat. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun olet innostunut tekemään näitä! :-) Mun olisi tarkoitus lähipäivinä leipoa pikkuleipiä lasipurkkiin keittiön hyllylle, mutta saa nähdä kuinka käy! Nämä ranskanpastilli-versiot eivät ainakaan koskaan ehtineet sinne purkkiin asti :-)

    Hyvää pääsiäistä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä hirmu hyviä, meillä katosi parempiin suihin melkein saman tien :) kiitos ohjeesta ja samoin sinulle hyvää pääsiäistä!

      Poista
  5. Tosi sulosen näköisiä pikkuleipiä! Tekis mieli nappasta yksi ja pistellä parempiin suihin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!