lauantai 26. toukokuuta 2012

Dallaspullat


Dallaspullat kilpailevat korvapuustien kanssa pullamaailman ykkössijasta (minun makumaailmassani), ja tällä hetkellä taitavatkin kyseistä sijaa hallita! Yleensä kahvilassa käydessäni otan aina dallaspullan, mm nam niin hyvää. Vihdoin sain aikaiseksi itsekin tehdä noita ihania vaniljaisia rahkatäytepullia.

Dallaspullat n. 30 kpl pieniä pullia

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 muna
75 g juoksevaa margariinia
1 rkl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

täyte

250 g maitorahkaa
50 g pehmeää voita tari margariinia (joko huoneenlämmössä pehmennyt tai hetken mikrotettu)
1 pss (65g) vaniljakastikeaineksia
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Kohota 45 min liinan alla (kulhon voi laittaa mikroon kohotuksen ajaksi, mikro ei päällä). Kohotuksen loppuvaiheessa voit valmistaa pullien täytteen. Jaa kohonnut taikina kahtia ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte tasaisesti molempien taikinalevyjen päälle, täytteen levittäminen kävi kätevästi käsillä eikä täyte tartu lainkaan käsiin. Rullaa levy leveältä sivulta rullaksi, leikkaa viipaleiksi, voitele kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista halutessasi paperivuoissa (onnistuu ilmankin) 225 asteessa 10-12 minuuttia. 


7 kommenttia:

  1. Mikään ei kyllä voita lämmintä, uunituoretta ja kotona leivottua pullaa.. :) Dallaspullat ovat ehdottomasti minunkin lempparipullia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekriittisenä kotikokkina totean että nämä olisivat vaatineet enemmän täytettä, mutta kyllä kotitekoinen pulla on aina kotitekoinen pulla :)

      Poista
  2. Dallaspullat on kyllä munkin ykköspullia!

    VastaaPoista
  3. Tai siis minunkin. Munkkien suosikkipullista en tiedä...;)

    VastaaPoista
  4. Ihan pakko testata :) näyttävätki nii hyviltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!