keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Makkara-perunavuoka ja omena-punakaalisalaatti


Kiireessä napattu kuva ei liene kaikista houkuttelevin mutta ruoka oli hyvää! Omena-punakaaliraastesalaatin ohjeen löysin hurmaavasta blogista nimeltä Hayley's Cuisine, raikkaan rapsakkaa salaattia ohjeella tulikin! Poikkesin ohjeesta pikkuisen, lisäsin joukkoon vielä pekaanipähkinöitä.

Makkara-perunavuoka

1 ptk kevyt broilerimakkaraa
perunoita
2 kevätsipulin vartta (tai purjoa tai tavallista sipulia)
valkosipulia
1 pss pakastemaissia
1 prk chilitomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta

Kuori ja viipaloi makkarat sekä perunat, viipaloi myös kevätsipuli. Kaada tomaattimurska, ruokakerma ja vesi kulhoon, lisää mausteet ja sekoita. Levitä makkaraa, perunaa, kevätsipulia ja maissia kerroksittain uunivuokaan. Kaada nesteseos päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 50 minuuttia, kunnes perunat ovat haarukalla kokeiltaessa pehmeitä.

Omena-punakaalisalaatti

omenaa
punakaalia
pekaanipähkinöitä
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
juoksevaa hunajaa
ripaus rosmariinia
ripaus mustapippuria

Kätevästi raastesalaatti syntyy monitoimikoneella silputen, toki käy käsinkin. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!