sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Täytetyt pastakotilot


Siitä lähtien kun sain kuulla tämänkaltaisen pastan olemassaolosta, olen innolla halunnut niitä kokeilla. Maaliskuiselta Helsingin reissultani toin näitä tuliaisena, ilmeisen harvat ja valikoidut kaupat pastakotiloita myyvät. Pastakotilot eivät ole järin suuria, kymmenisen per syöjä on sopiva määrä. Suuntaan tai toiseen toki, nälän suuruudesta riippuen.


25 täytettyä pastakotiloa

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 prk säilyketomaatteja
3 herkkusientä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
kuivattua basilikaa
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
makea & tulinen- rahkaa
juustoraastetta



Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää säilyketomaatit, hienonnetut herkkusienet ja mausteet. Anna kastikkeen hautua n. 15 minuuttia. Keitä pastakotilot al denteksi, n. 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastakotiloista keitinvesi pois, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä etteivät tartu toisiinsa kiinni ja anna jäähtyä hetken. Täytä pastakotilot tomaattitäytteellä ja asettele vuokaan. Nosta pieni keko makea & tulinen- rahkaa jokaisen pastakotilon päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja pirskottele oliiviöljyä. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!