perjantai 18. toukokuuta 2012

Valkosuklaa-pähkinäpikkuleivät


Eräänä päivänä työkaverini oli tulossa luokseni kylään ja päätin leipoa jotain helppoa, nopeaa. Valkosuklaisia pähkinäpikkuleipiä leipoessani mietin että millehän työkamuni olikaan allerginen, pähkinät vilahtivat mielessä mutta sysäsin sen ajatuksen syrjään. Työkaverin tullessa osoittautui ajatukseni oikeaan joten suurin osa joutui pakastimeen, toki ensin maistelimme pikkuleipiä Apukokin kanssa. Raatimme totesi näiden olevan ihan hyviä, mutta eivät läheskään yhtä makoisia kuin ranskanpastillipikkuleivät, joiden ohjetta pienillä muutoksilla käytin. Huom! Pakastettuna pikkuleivät ovat ihanan kylmiä, rapeita ja kerrassaan lähes vastustamattomia hyvän kirjan seuralaisena. Mielestäni parempia kuin uunituoreena.

100 g (juoksevaa) margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
n. 60 g valkosuklaata
1,5 dl pähkinöitä rouheena, laitoin hassel- ja pekaanipähkinöitä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi pähkinät ja paloittele valkosuklaa, lisää nekin taikinaan. Taikinasta voi pyöritellä kaksi tankoa joista leikata pellille noin sormen kokoisia paloja, itse otin taikinaa kulhosta sormilla ja pyörittelin palloiksi. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Koristele sulatetulla valkosuklaalla.

2 kommenttia:

  1. Nyt tekisi kyllä mieli itsekin leipoa noita ranskanpastilli-pikkuleipiä, kun ovat niiin hyviä! :-) Nämä pähkinäiset versiot vaikuttavat myös herkullisilta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskanpastillipikkuleivät olivat ehdottomasti parempia, nämä toimivat parhaiten suoraan pakastimesta ihanan kohmeisina :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!