sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Värikäs perunasalaatti


Vapuksi tein tätä perunasalaattia (lähes kokonaan) Pirkan ohjeella. Hyvin maistui savustetun lohen kanssa, toisaalta jäin kaipaamaan enemmän makua itse salaattiin.. Pirkan ohjeen mukaan 2 dl kermaviilikastikkeen tulisi riittää 12 annokseen, ehkä niin jos kastikkeen todella levittää salaatin päälle. Meillä 2 desin kastike katosi lähes kokonaan neljään nälkäiseen suuhun.

500 g perunoita
1 rkl öljyä
1 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
mustapippuria
pieni punasipuli
2 kevätsipulin vartta
125 g retiisejä
0,5 dl tilliä hienonnettuna
puolikas kurkku
1 rasia miniluumu- tai kirsikkatomaatteja

Kastike

1 prk kermaviiliä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 dl tilliä hienonnettuna
0,5 punaista paprikaa

Keitä ja jäähdytä perunat. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Sekoita öljy, vesi, viinietikka sekä suola ja pippuri keskenään ja sekoita hyvin perunoiden joukkoon. Laita jääkaappiin muiden ainesten esivalmistelun ajaksi. Pese retiisit, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi. Viipaloi kurkku. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Hienonna tilli. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Sekoita retiisit, kurkku ja kirsikkatomaatit, kevätsipuli sekä puolet tillisilpusta perunoiden joukkoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Halutessasi voit sekoittaa myös punasipulin salaatin joukkoon, minä tarjosin erikseen.

Mausta kermaviili viinietikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita joukkoon tilli. Hienonna puhdistettu paprika ja sekoita silppu kastikkeeseen. Levitä kastike raidoiksi salaatin päälle tai tarjoa salaatin lisänä.

2 kommenttia:

  1. Oon kokenu saman pettymyksen itsetehdyn perunasalaatin ja sen mauttomuuden kanssa- sen takia oon tyytynyt ostamaan valmista kaupasta:P Tuosta kermaviilikastikkeesta, teen itsekin sitä usein uusien perunoiden tai lohkoperunoiden kanssa- melkeinpä samoilla mausteilla, mutta paprikan tilalle laitan maustekurkkua kuutioina. Antaa kivasti makua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin eka kerta kun tein itse perunasalaattia. Kermaviilikastike maustekurkulla on kuin se tartar-kastike, jota itsekin monesti teen :) sitä menee juurikin perunoiden ja kalan kanssa tolkuttomasti!

      Poista

Kiitos kommentistasi!