sunnuntai 12. elokuuta 2012

Paistetut muikut


Kylläpä alkoi tehdä mieli paistettuja muikkuja. Muikkuja on satunnaisesti saatavilla lähikaupastamme, ja tällä kertaa kävi tuuri. Koin kyllä hermoheikkoja hetkiä keittiössä huomatessani että muikut paketissaan olivat kokonaisia kaloja, ja päineen silmineen tuijottivat minua. Paria ensimmäistä kalaa käsitellessäni (olen kyllä aiemminkin joskus nuorempana muikkuja sujuvasti suolistanut) pelkäsin että vieläkö ne alkaa sätkiä. Eivät onneksi alkaneet.

muikkuja
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria

Perkaa muikut eli poista pää ja sen mukana sisälmykset. Leikkasin kalat vielä varmuuden vuoksi auki että sain kaikki roippeet pois, huuhtele kalat. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja valkopippuria, kierittele kalat jauhoissa ja paista öljyssä tai voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!