keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ohra-bataattivuoka


Joka kerta Yhteishyvän ruokalehden tipahtaessa postiluukusta selaan suurella innolla uusia ohjeita. Tämä on yksi niistä, ihan maistuva kasvisruoka.

1 (n. 400 g) bataatti
1 (n. 300 g) kesäkurpitsa
1 sipuli
0,5 ruukku basilikaa
1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 tl juoksevaa hunajaa
3 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
2 dl ruokakermaa
2 rkl öljyä
1,5 dl juustoraastetta
 
Kuori bataatti ja suikaloi se. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää silputtu basilika, ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja ruokakerma. Sekoita. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

2 kommenttia:

  1. Tällainen ohje minulta on täysin mennyt ohi, vaikka tuo ruokalehti tuleekin Yhteishyvän välistä katsottua ensimmäisenä. Kivan oloinen kasvisruoka.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, ehkä kaipaisi pientä boostia kuitenkin mietoon makuunsa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!