sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Väinämöisen palttoonnapit kinkkutäytteellä


Kaappien tyhjennys jatkuu. Hyllyltä löytyi vielä vajaa puoli pussillista Kainalokanan kastejuhlassa tarjoamiani Väinämöisen palttoonnappeja, kesällä niitä syötiin kalatäytteellä. Tämänkertaisesta kinkkutäytteestä tuli vähän löysempi, mutta muutaman tunnin jääkaapissa oltuaan napit olivat mukavasti pehmenneet ja täyte kiinteytynyt. Täytteen määrä allaolevilla ainesosilla oli nappien määrään nähden aika valtava, lopputäyte syötiin makoisasti paahdetun leivän päällä seuraavana päivänä.

1 prk kermaviiliä
100 g hienonnettua kinkkua
100 g pippurituorejuustoa
puoli ruukkua tuoretta persiljaa hienonnettuna

Sekoita täytteen ainekset ja tarkista maku. Lusikoi täytettä napeille muutama tunti ennen tarjoilua, anna mehevöityä jääkaapissa.


2 kommenttia:

  1. Onpas pitkä aika siitä, kun meillä on viimeksi ollut palttoonnappeja. Yhteen aikaan niitä tuli useinkin syötyä, ja ihan vain erilaisten tuorejuustojenkin kanssa oli hyvää. Tällaiset täytteet kyllä kivasti pehmentää nappeja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin jääkaapissa joitakin tunteja pehmenneenä ovat tosi hyviä :) minä tein näitä ekaa kertaa tänä kesänä vauvamme kastejuhlaan ja nyt uudestaan eri täyttellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!