perjantai 30. marraskuuta 2012

Pinaatti-fetapiirakka


Katjuzqa kokkaili Ruokailmiössä lokakuussa tätä pinaatti-fetapiirakkaa, jota halusin minäkin kokeilla. Ohje kuulostaa suurelta joten ajattelin laittavani enimmän osan vierasvaraksi pakkaseen. Niin siis ajattelin. Pakastimessa taitaa olla peräti 3 palaa jäljellä. Hyvä piirakka siis!

1 iso (600 g) lehtitaikinalevy

Täyte:

3/4 dl ohrahelmiä
vettä
½ tl suolaa

3 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
70 - 100 g tuoretta pinaattia (voi korvata pussilla pakastepinaattia)
1 tl kuivattua tilliä
mustapippuria myllystä
1/3 tl valkosipulijauhetta (tai tuore kynsi)
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
200 g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna

Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön. Mittaa kattilaan vesi, suola ja ohrahelmet ja keitä ohrahelmet kypsiksi, noin 15 minuuttia. Ohrahelmien kiehuessa keitä toisessa kattilassa kolme kananmunaa (7 min munia) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna kaksi sipulia. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia pannulla viitisen minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää silputtu pinaatti sekä mausteet ja sitruunamehu. Valuta kypsät ohrahelmet ja lisää ne pannulle täytteen joukkoon. Lisää myös kerma ja murennettu fetajuusto sekä kuoritut ja pilkotut kypsät kananmunat. Riko yksi raaka kananmuna lasiin, vatkaa rakenne rikki ja lisää suurin osa munasta täytteen joukkoon, mutta jätä tilkka piirakan kannen voitelua varten. Kauli lehtitaikina noin kaksinkertaiseksi pinta-alaltaan. Lusikoi täyte taikinan toiselle puoliskolle (jätä reunoille n. 2 cm kaistale ilman täytettä) ja nosta toinen puoli täytteen päälle. Sulje reunat tiiviisti ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!