tiistai 11. joulukuuta 2012

Kinuskinen glögijuustokakku


Edellisestä juustokakusta onkin jo aikaa, ja juustokakkuhammasta alkoi kolottaa! Toki kakun pitää tähän vuodenaikaan jouluinen olla. Open Cafen sivuilta löytyi tämä ohje. Ihan ok kakku, mutta vain ok. Täyte oli melko miedon makuista, kinuski ei erityisemmin maistunut. Reilu ripaus jotain jouluisaa maustetta kuten kardemummaa, kanelia tai piparkakkumaustetta olisi sopinut hyvin. Glögikiille sen sijaan maistui glögiltä! Pohjan tein alkuperäisestä ohjeesta poiketen piparkakuista.

Pohja

175 g piparkakkuja
75 g margariinia tai voita

Täyte

6 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk Flora Vanillaa

Kiille

6 liivatelehteä
4 dl glögiä



Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja jääkaappiin. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, kinuskikastike ja sokeri. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sulata liivatelehdet vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täyteainesten joukkoon (tai lisää ensin liivatteiden joukkoon pari lusikallista täyteainesta jolloin liivatenesteen lämpötila tasoittuu: vältyt liivatehyytymiltä kakun seassa, ja kaada liivateseos täytteen sekaan). Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Laita glögikiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos lopun glögin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja kaada varovasti hyytyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koriste esim. valkosuklaalla.


2 kommenttia:

  1. Miu ei siis kannata tehä, jos maistuu glögille. Mie oon siitä(kin) outo, että en tykkää glögistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No glögikiille maistuu glögille mutta ei täyte eikä pohja :) voishan tohon laittaa vaikka jonkun mehukiilteen, esim. omena? Tai punaista jos haluaa niin karpalo tai puolukka.

      Poista

Kiitos kommentistasi!