tiistai 18. joulukuuta 2012

Puolukka-jogurttitorttu


Herkkuja puolukasta osa 4 (osa 1 puoloffee, osa 2 astetta fiinimpi puolukkapiirakka, osa 3 jouluinen puolukkapulla)

Tämä torttu on muunnos jo ammattikouluajoista mukanani kulkeneesta vadelma-jogurttitortusta (voi jösses miten kamala kuva). Puolukat niittävät ansaittua suosiotaan edelleen ja olivatkin ihanan raikkaita tässä makeassa piirakassa. Keskelle laitoin rykelmän mustikoita, ihan vaan näön vuoksi. Lisäsin tähän ohjeeseen jogurttikerman inkiväärin määrää ja laitoin teelusikallisen piparkakkumaustetta. Jos käytätte kuitenkin vadelmia, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittaa että ulkomaista perää olevia vadelmia tulee kuumentää vähintään kahden minuutin ajan 90 asteessa ennen syömistä.

Pohja:

2 munaa
1 dl fariinisokeria
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl inkiväriä
0,5 tl leivinjauhetta
loraus öljyä

Kostutus

0,5 dl mehua, esim. karpalomehua

Täyte

2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
puolukoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista torttu piirakkavuoassa tai irtopohjavuoassa jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi, 175 astetta n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte. Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois esim. kahvin suodatinpussissa. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kostuta pohja, levitä täyte päälle ja koristele puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!