keskiviikko 6. helmikuuta 2013
Pestoboston
Olipahan ihan älyttömän hyvää. Eipä tässä muuta tästä leipomuksesta tarvinne sanoa. Jos pidät pestosta, pidät tästä. Idea ei ole mikään uusi, HS julkaisi sen jo vuonna 2007. Mutta minulle tämä oli ihan uusinta uutta! Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein suolaiset pestobostonini sämpylätaikinasta. Ja laitoin pestoa enemmän kuin yhden desin. Pestoboston, bostopeston, bestoposton.
2 pestobostonia
0,5 litran sämpylätaikina
vajaa purkillinen pestoa
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
Tee puolen litran sämpylätaina, jaa se kahtia. Kauli taikinapallo levyksi ja levitä sen päälle pestoa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Rullaa taikina pötköksi, leikkaa kahdeksaan osaan ja asettele palat irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota vielä hetki jos maltat. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tunnisteet:
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi että, tämä on varmaan mahdottoman hyvää. Täytyypä kopsata ohje muistivihkoon.:)
VastaaPoistaJos pestosta pitää niin tämä maistuu varmasti :)
PoistaMitä sillä toisella puolikkaalla tehdään?
VastaaPoistaSiis puolen litran sämpylätaikinasta tulee kaksi bostonia. Vai mitä tarkoitat?
PoistaOK, kiitos. Jäi ohjeesta hiukan epäselväksi "tumpulalle".
VastaaPoista:)
Poista