keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pestoboston


Olipahan ihan älyttömän hyvää. Eipä tässä muuta tästä leipomuksesta tarvinne sanoa. Jos pidät pestosta, pidät tästä. Idea ei ole mikään uusi, HS julkaisi sen jo vuonna 2007. Mutta minulle tämä oli ihan uusinta uutta! Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein suolaiset pestobostonini sämpylätaikinasta. Ja laitoin pestoa enemmän kuin yhden desin. Pestoboston, bostopeston, bestoposton.

2 pestobostonia

0,5 litran sämpylätaikina
vajaa purkillinen pestoa
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä

Tee puolen litran sämpylätaina, jaa se kahtia. Kauli taikinapallo levyksi ja levitä sen päälle pestoa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Rullaa taikina pötköksi, leikkaa kahdeksaan osaan ja asettele palat irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota vielä hetki jos maltat. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Oi että, tämä on varmaan mahdottoman hyvää. Täytyypä kopsata ohje muistivihkoon.:)

    VastaaPoista
  2. Mitä sillä toisella puolikkaalla tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis puolen litran sämpylätaikinasta tulee kaksi bostonia. Vai mitä tarkoitat?

      Poista
  3. OK, kiitos. Jäi ohjeesta hiukan epäselväksi "tumpulalle".

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!