tiistai 19. helmikuuta 2013

Soija-sienipyörykät


Sain äidiltä kasan lehtiä ja yhdestä niistä löysin tämän ohjeen. Soijarouhetta ostin nyt toista kertaa elämässäni, ensimmäinen kerta oli vuosia sitten ja silloin mielestäni eron jauhelihaan tekemässäni lasagnessa huomasi kyllä. Tällä kertaa olen toista mieltä. Näiden pyöryköiden koostumus on pehmeämpi kuin jauhelihasta tehtyjen mutta melkein yhtä hyvä! Lisäksi sopii ihanasti itse tehty puolukkamarmeladi. Suluissa tekemäni muutokset.

Soija-sienipyörykät

5 dl soijarouhetta
5 dl vettä
1 sipuli
1 dl siitakesieniä (pari dl herkkusienihakkelusta)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tuoretta persiljaa
2 rkl barbequekastiketta (en laittanut, ei ollut)
2 tl kurkumaa
(currya, paprikajauhetta, mausteinen meksiko-mausteseosta)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
öljyä

Mittaa kulhoon soijarouhe, kaada päälle kiehuva vesi. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna sienet. Sekoita soijarouheen joukkoon sipuli, sienet ja vehnäjauho. Hienonna tuore persilja, lisää myös se sekä mausteet. Anna turvota 10 min. Muotoile taikina pyöryköiksi. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvälle! :)

    VastaaPoista
  2. Lisäsin taikinaan yhden munan niin pysyi paremmin koossa paistaessa. Hyviä tuli :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!