Aina silloin tällöin istahdan sohvalle ja valitsen jonkun lukemattomista kokkiohjelmista jotka olen digiboxille tallentanut. Uusimpia tv-kokkituttavuuksiani on ruotsalainen Leila
Lindholm. Leilan ja minun leivontaideologiat eivät ihan täysin kohtaa, kun
Leila käyttää voita ja sokeria nuukailematta, pyrin minä löytämään kevyempiä
vaihtoehtoja. Kuitenkin tartuin tähän ranskalaiseen
peruna-vuohenjuustopiiraaseen, jota em. kokki valmist Leila leipoo Ranskassa-
sarjassa. Perunoiden lisäksi laitoin porkkanaa, palsternakkaa ja purjoa, jotka
toivat lisää hyvää makua piiraaseen.
Ranskalainen juures-vuohenjuustopiiras
2 piirasta
600 g lehtitaikinaa
2 perunaa
1 porkkana
pala palsternakkaa
pala purjoa
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
2 tl kuivattua timjamia
1 muna
hunajaa
vuohenjuustoa
Sulata lehtitaikina ja leikkaa se kahtia. Leikkaa juurekset
ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai juustohöylällä. Leikkaa myös
valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa
juureslastut, valkosipulit, oliiviöljy, mustapippuri, suola ja timjami. Kauli
taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi. Voitele reunat kananmunalla ja taita
reunoja n. 1cm sisäänpäin. Valuta juureslastuista ylimääräinen neste pois ja asettele
ohut kerros lastuja taikinan päälle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia,
kunnes piiras on kauniisti ruskettunut. Leikkaa piiras annospaloiksi, murustele
päälle vuohenjuustoa ja valuta pinnalle hunajaa.
Kokeilin tehdä piirasta myös niin että laitoin vuohenjuuston piirakkapohjan päälle jo uuniin mennessä, mutta paistamaton vuohenjuusto kutkutteli tässä tapauksessa enemmän. Ja maistui paremmalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!