sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ranskalainen juures-vuohenjuustopiiras


Aina silloin tällöin istahdan sohvalle ja valitsen jonkun lukemattomista kokkiohjelmista jotka olen digiboxille tallentanut. Uusimpia tv-kokkituttavuuksiani on ruotsalainen Leila Lindholm. Leilan ja minun leivontaideologiat eivät ihan täysin kohtaa, kun Leila käyttää voita ja sokeria nuukailematta, pyrin minä löytämään kevyempiä vaihtoehtoja. Kuitenkin tartuin tähän ranskalaiseen peruna-vuohenjuustopiiraaseen, jota em. kokki valmist Leila leipoo Ranskassa- sarjassa. Perunoiden lisäksi laitoin porkkanaa, palsternakkaa ja purjoa, jotka toivat lisää hyvää makua piiraaseen. 


 Ranskalainen juures-vuohenjuustopiiras

2 piirasta

600 g lehtitaikinaa
2 perunaa
1 porkkana
pala palsternakkaa
pala purjoa
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
2 tl kuivattua timjamia
1 muna
hunajaa
vuohenjuustoa

Sulata lehtitaikina ja leikkaa se kahtia. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi joko mandoliinilla tai juustohöylällä. Leikkaa myös valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa juureslastut, valkosipulit, oliiviöljy, mustapippuri, suola ja timjami. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi. Voitele reunat kananmunalla ja taita reunoja n. 1cm sisäänpäin. Valuta juureslastuista ylimääräinen neste pois ja asettele ohut kerros lastuja taikinan päälle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes piiras on kauniisti ruskettunut. Leikkaa piiras annospaloiksi, murustele päälle vuohenjuustoa ja valuta pinnalle hunajaa.


Kokeilin tehdä piirasta myös niin että laitoin vuohenjuuston piirakkapohjan päälle jo uuniin mennessä, mutta paistamaton vuohenjuusto kutkutteli tässä tapauksessa enemmän. Ja maistui paremmalta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!