Kainalokanan mummi eli minun äitini kävi kylässä ja leivoin silloin tätä kääretorttua. Kääretorttuja tulee tehtyä tosi harvoin, niin käteviä ja hyviä kuin ovatkin. Jotenkin en yleensä saa pohjaa käärittyä ilman murenemista mutta tässä se onnistui hyvin. Koko torttu tuli syötyä! Ohje taas ja kerran Yhteishyvän.
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa
3 rkl tomusokeria
4 rkl hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita
tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista
225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle
leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet
täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta
alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja
ripottele päälle pähkinärouhetta.
Hei. Sinulle on leikkimielinen haaste blogissani.
VastaaPoistawww.hopealusikkapuussa.blogspot.com
-Marianne :)
Kiitoksia, vastailen kyllä jahka ehdin! :) hyvä kun blogat nykyään joutaa..
Poista