tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sitruunakääretorttu


Kainalokanan mummi eli minun äitini kävi kylässä ja leivoin silloin tätä kääretorttua. Kääretorttuja tulee tehtyä tosi harvoin, niin käteviä ja hyviä kuin ovatkin. Jotenkin en yleensä saa pohjaa käärittyä ilman murenemista mutta tässä se onnistui hyvin. Koko torttu tuli syötyä! Ohje taas ja kerran Yhteishyvän.

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa
3 rkl tomusokeria
4 rkl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

 

2 kommenttia:

  1. Hei. Sinulle on leikkimielinen haaste blogissani.
    www.hopealusikkapuussa.blogspot.com
    -Marianne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, vastailen kyllä jahka ehdin! :) hyvä kun blogat nykyään joutaa..

      Poista

Kiitos kommentistasi!