torstai 18. huhtikuuta 2013

Thaimaalainen kalapata


Kuten saatatte huomata, rakkaat lukijat, ei minulla juurikaan tunnu olevan omia ideoita. Mutta miksi tarvisikaan olla kun on olemassa Yhteishyvän reseptipankki! No vaihdoin sentään lohen seitiin, sei oli yli puolet halvempaa. Kerrassaan herkullista, ja helppoa!

300 g pakasteseikuutioita
pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
400 ml kookosmaitoa
200 g pakasteparsakaalia
0,5 limen mehu

Halkaise purjopala ja huuhtele huolella. Suikaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon currytahna, kookosmaito ja lohipalat. Kiehauta liemi. Lisää joukkoon parsakaalit ja anna padan kiehua 5 minuuttia. Mausta limetin mehulla. Tarjoile lisäkkeenä riisiä (tai riisiohraa eli terveysriisiä, kuten meillä yleensä).

3 kommenttia:

  1. Seitihän on myös ekologisempaa. :) Minäkään en kyllä juuri kokkaile oman pääni mukaan, aina tarvitsen valmiin ohjeen.

    Olet varmasti oikeassa siitä Gwynethistä, kateellisten panettelua. Kirja tosiaan on ihana, ostin sen nettikirjakaupasta. Ohjeet ovat pääasiassa terveellisiä, mutta on siellä myös rehellisen epäterveellisiäkin reseptejä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä ohjeesta. Lueskelin blogiasi ja viisveeni huudahti tämän annoksen nähdessään että "äiti äiti tehdään tuota ruokaa tänään!" Vähän sovelsin ohjetta oman pään mukaan, herkullista tuli. :)

    Noora - http://withthefloww.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!