tiistai 7. toukokuuta 2013

Maissiriisi ja paistettua kanaa


Tästä lähtien taloutemme lihanpaistovastuu siirtyy kokonaan Apukokin harteille. Mistä lie itseopituilla, ei ainakaan minulta, taidoilla hän paistaa kanan joka kerta täydellisen sopivan kypsäksi. Terveisiä vaan salmonellapelkoiselta kotikokkaajalta, minun paistamani lihat eivät ole mehevää nähneetkään. Joka haarukallisella pysähdyin ihastelemaan ja makustelemaan juuri oikeanlaista kypsyyttä joka yhdistettynä mausteiseen maissiriisiin oli just passeli makuelämys. Tunnustaudun tunariksi myös riisin keittämisessä (miten sen voikin mokata) ja käytän lähes aina pikariisiä. Ja toki keitän riisin liiassa vedessä eikä niin että neste imeytyisi riisiin kokonaan..

Maissiriisi

vettä
riisiä
pakastemaissia
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
chilimausteseosta
öljyä

Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä ja lisää mausteet. Lisää pannulle myös riisi, kääntele hetki. Kaada päälle vettä sekä tomaattimurska ja anna riisin kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää loppuvaiheessa maissit. Tarkasta maku ja tarjoa paistetun kanan kanssa. Delegoi kanan paistaminen jollekin toiselle tarvittaessa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kirjauduin lukijaksi sillä sinulla on ihania ja helppoja kotiruokareseptejä. Tää riisi näyttää todella herkulliselta...täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kun löysit tiesi tänne ja tervetuloa lukijaksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!