lauantai 15. kesäkuuta 2013

Omenakukko


Viime syksynä pakastin monta pussillista kotimaisia omenoita, jotka ovat kuitenkin melkeimpä jääneet käyttämättä. Pakastetut omppuset sopivat tähän paistokseen hyvin, lopputulos oli päältä rapea ja sisältä mehevän pehmoinen. Käytin tässä melkein samaa taikinaa kuin mustikkakukossa, mutta kaksinkertaisena sillä vuoka oli suurempi.

1,8 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl sokeria

2,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja  
1tl leivinjauhetta

pari pakastepussillista omenoita, puolisen kiloa
2 rkl perunajauhoja

Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita omenat sekä perunajauhot ja kaada pohjan päälle ja kaada omenat vuokaan. Levitä käsin loppu taikina omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Lisäksi tarjosin kanelilla maustettua vaniljavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Minäkin tein kerran omenakukkoa, mutta siitä tuli kuivakka ja ankea ja suutuin koko kukolle :) Jospa joskus rohkaistuisin kokeilemaan uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että tämä jäi minun kohdallani kertakokeiluksi, piti päästä eroon pakastimen ompuista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!