Aina löytyy uutta! Tein ensimmäistä kertaa ehtaa, oikeaa lasagnea. Ilman mitään kevyt-termejä ja kananlihoja ja ylimääräisiä kasviksia. Olihan se hyvää! Ohjeena (lähes tunnollisesti noudatettu) Myllyn Parhaan herkkulasagne.
350 g lasagnelevyjä (laitoin 4 kerrosta, 3 levyä per kerros)
jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta
juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria
Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää
hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua
noin 30 min.
Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja
vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila
pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Levitä laakeaan vuokaan kerros
jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros
vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee
vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja
ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50
min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min
ennen tarjoilua.
Yamii! Välillä yksinkertaiset arkiruuatkin maistuvat niiin hyviltä :)
VastaaPoistaKyllä näin on :) jatkossa tulee varmaan kyllä oikaistua lasagnen teossa..
Poista