maanantai 17. kesäkuuta 2013

The Original Lasagne


Aina löytyy uutta! Tein ensimmäistä kertaa ehtaa, oikeaa lasagnea. Ilman mitään kevyt-termejä ja kananlihoja ja ylimääräisiä kasviksia. Olihan se hyvää! Ohjeena (lähes tunnollisesti noudatettu) Myllyn Parhaan herkkulasagne.

350 g lasagnelevyjä (laitoin 4 kerrosta, 3 levyä per kerros)

jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta

juustokastike:

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria

Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.
Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Levitä laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Yamii! Välillä yksinkertaiset arkiruuatkin maistuvat niiin hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näin on :) jatkossa tulee varmaan kyllä oikaistua lasagnen teossa..

      Poista

Kiitos kommentistasi!