maanantai 3. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-persikkakakku


Syntymäpäiväkakun makuina olivat valkosuklaa ja persikka. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä täytekakun niin että täytteet tulevat kakun sisälle pystyyn. Se olikin helppoa ja hauskaa (ja vähän stressaavaa ja hermostuttavaa, että onnistuuko..) ja kakku oli tosi hyvän makuinen. Reunojen pursotukset ovat elintarvikevärjättyä kermaa ja valkosuklaakermaa, ja kakun päälle tein sokerimassasta alustan, Barbapapan ja Kainalokanan nimen sekä tekstin Onnea.

Ah, sokerimassa.. käsittelyssäni ensimmäistä kertaa. Luin etukäteen monesta lähteestä ohjeita sokerimassan käsittelyyn ja siellä täällä sanottiin että "sokerimassa kuivuu nopeasti". Ja se todella kuivuu nopeasti. Värjäsin valkoisesta keltaista massaa, tein siitä kakun päällispinnan kokoisen levyn, ja sen jälkeen värjäsin vaaleanpunaista massaa josta taiteilin Barbapapan. Nimi ja onnitteluteksti valkoisesta massasta ja avot! Valmista tuli! Muuten hyvä mutta pari ongelmaa: 1. sokerimassakuviot eivät pysyneet sokerimassalevyn päällä vaan putoilivat sinne tänne, 2. sokerimassa oli ehtinyt kuivua niin että nostaessani sitä kakun päälle se repeili rumasti. Monessa asiassa olen täydellisyyden tavoittelija, etenkin ruoanlaittoa ja leivontaa koskevissa, joten heitin koko repeilleen ja kuivahtaneen kuvatuksen roskiin. Apukokki kaupan kautta kotiin uuden sokerimassapaketin kanssa ja uudelleen tuumasta toimeen. Yli kahden tunnin sokerimassan harjoituskäsittely näköjään auttoi, ja toinen kierros sujuikin jouhevasti ilman ongelmia. Toisella kerralla tajusin myös tehdä tomusokerista ja vedestä "liimaa" jolla Barbapapan ripsetkin pysyivät paikoillaan. Kaikenkaikkiaan olen kakkuun, koristeluun ja makuun erittäin tyytyväinen!

Valkosuklaa-persikkakieputuskakku

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen persikoiden lientä

Täyte, valkosuklaavaahto:

1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata
2 prk Pirkka persikkakuutioita mehussa, muovipikarit

Kakun pintaan:
1,5 prk Flora Vispiä
1 levy Pandan valkosuklaata 

Täyte kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jotta valkosuklaa ehtii jähmettää täytteen ja se on helpompi levittää pohjan päälle. Jämäkkä täyte auttaa kakkua myös pysymään muodossaan kokoamisvaiheessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa ja sekoita ne keskenään kun suklaa on vähän jäähtynyt. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Valuta ja kuutioi persikat, sekoita ne täytteen joukkoon.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6 - 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi. 

Leikkaa pohjalevy pitkittäin neljään yhtä leveään suikaleeseen (noin 7 cm). Kostuta suikaleet persikoiden liemellä ja levitä päälle kermatäyte. Kääri yksi suikale rullalle ja nosta rulla tarjoiluvadin keskelle. Kietaise seuraavat suikaleet rullan ympärille, jolloin kakku suurenee. Kokosin kakun irtopohjavuoan ja leivinpaperin päälle, siten kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille. Kakun voi koota myös suoraan tarjoiluvadille. Nätin muodon aikaansaamiseksi kieputin kakun päälle kierroksen kelmua siksi aikaa kun kakku vetäytyi jääkaapissa.

Vaahdota kakun päällystämiseen käytettävä kerma ja sulata  valkosuklaa, sekoita ne keskenään. Tasoita kakun pinta kerroksella valkosuklaakermaa, näin sokerimassalevy asettuu kakun päälle kauniisti. Koristele sokerimassalevyllä ja kuvioinnilla, tai muulla haluamallasi tavalla. Värjää valkosuklaakerma ja pursota se kakun reunoille.


6 kommenttia:

  1. Menee kokeiluun :) Kivannäköinen ja varmasti myös tosi herkullinen. Kesäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi raikas kakku oli kyllä, ja valitsin tarkoituksella neutraalit maut lapsen ekaan synttärikakkuun :) pystytäytteet on myös haukaa vaihtelua!

      Poista
  2. Ma kaytin tata ohjetta lahtopisteena kun leivoin kieputuskakun jokunen viikko sitten vahan erilaisilla taytteilla. Kakusta tuli tosi hyvaa, pohja oli ihanan kuohkea ja kieputuskin onnistui natisti ekaa kertaa ikina sun ohjeita noudattamalla, mutta munasin koristelun niin etta kakku oli ihan susiruma ja jouduin lopulta peittamaan sen kokonaan minisuklaamunilla. Tama leivontakerta jaa siis historiaan keskiyon kuorrutuskatastrofina.

    Sun resepteilla onnistuu muuten aina, joten tallakin kertaa syy oli leipurissa eika ohjeessa :) Keep up the good work!

    Fifi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Fifi! <3 mullekin tämä kieputuskakku oli ensimmäinen, ja toistaiseksi on sitä yhä. Mikä koristelussa meni pieleen? Makuun se tuskin vaikutti, etenkin jos hoidit koristelun lopulta suklaamunilla ;) tosi mukavaa kun luet blogiani ja kokkailetkin ohjeita!

      Poista
  3. Moi! Ekaa kertaa blogiasi kurkkimassa ja tämä ohje näytti tosi ihanalle. Kokeiluun :) Varmaan muutakin, hirmu kivan näköisiä juttuja...

    PS Pieni kauneusvirhe tainnut jäädä, jos haluat korjata, kostutukseen mainitaan tekstissä maito vaikka ainesosaluettelossa persikoiden liemi. Piti nyt mainita, kun osui silmään. :)

    Alya

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, kiitos että mainitsit kauneusvirheestä! Korjasinkin sen heti :) kiva kun löysit blogiini!

      Poista

Kiitos kommentistasi!