torstai 11. heinäkuuta 2013

Pipsa Hurmerinnan perunasalaatti


Heti kun Mustikkasuu bloggasi tämän herkullisen salaatin ohjeen blogissaan, tuumasin että tätä on pakko tehdä. Suosittelen lämpimästi, oli aivan järjettömän herkullista! Alla oleva ohje on alkuperäinen ainesosien määrineen kaikkineen, minä muokkasin ohjetta kahdelle hengelle sopivaksi ja käytin punaviinietikan tilalla valkoviinietikkaa. Myöskään pihiyksissäni en raaskinut ostaa Aura Goldia, vaan ihan tavallista.


1 kg uusia perunoita 
vettä 
suolaa 
2 pkt Peltola Blue tai Aura Gold -sinihomejuustoa
Kastike

2 rkl kokojyväistä dijoninsinappia 
2 dl oliiviöljyä 
½ dl punaviinietikkaa 
1 tl vaahterasiirappia tai sokeria 
mustapippuria 
1 luomusitruuna 
1 nippu kevätsipuleita 

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Keitä perunoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, eli noin 20 minuuttia. Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa sinappi, öljy, etikka, vaahterasiirappi tai sokeri sekä ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ja sekoita ne kastikkeeseen. 

Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen isolla puulusikalla. Perunat on hyvä sekoittaa kastikkeeseen mahdollisimman kuumina, koska silloin kastike imeytyy niihin parhaiten. 

Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten kuutioitu sinihomejuusto salaatin sekaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Jos perunat ovat imeneet kaiken nesteen, lisää vielä hieman oliiviöljyä.

6 kommenttia:

  1. Tämä muuten näyttää ja kuulostaa niin hyvälle että menee ehdottomasti kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä on PAKKO testata!!! Kaikki missä on Aurajuustoa käytetty ei vaan voi olla huonoa... :D

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa herkulliselta, vesi herahti kielelle ja auranhimo iski! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi parhaista salaateista ikinä, hillittömän hyvää! Ja toimi huippuhyvin noilla tekemilläni pienillä muutoksillakin :)

      Poista
  4. Ihanaa, seuraavaksi tätä. Ei tule edes pitkä ostoslista, kun melkein kaikkea jo on kaapissa.

    Niin, ja se raejuusto puurossa. Se ei kyllä minunkaan mielestäni ole kummoinen makuelämys! Mutta koska se on kuitenkin aika pehmeän makuista, se hukkuu sopivasti sinne kaurapuuron sekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielummin laitan puuroni päälle jotain mikä oikeasti maistuu joltain :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!