keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Puolukkablondies


Puolukat sopivat yksinkertaisesti kaikkeen ja kaiken kanssa. Se on fakta. Tässä blondies-leivonnaisessa puolukat valuivat taikinan seassa vuoan pohjalle, mutta samapa tuo missä kohtaa niitä puolukoita on. Kuhan niitä vaan on! Aiemmin olen tehnyt myös vadelmablondies-paloja.

150 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
n. 100 g puolukoita

Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vuoraa n. 25x30 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla.Vaahdota munat ja sokeri, lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekä jauhot ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää (jäiset) puolukat, sekoita vielä kerran. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna blondien jäähtyä ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Marjat ovat kyllä siitä ihania, että niitä voi yhdistää niin suolaisen kun makeankin kanssa :) onneksi on vielä viimevuotisia mustikoita ja tänään pitää hakea lisää, puolukoitakin on vielä pakkasessa hurjat määrät, sen siitä saa, kun hamstraa niitä aina kamalasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja meiltä aina loppuu puolukat kesken!

      Poista

Kiitos kommentistasi!