lauantai 3. elokuuta 2013
Omena-ansa
Muutama viikko sitten tein vieraille tätä pehmeän raikkaan täyteläistä omenapiirakkaa vallan hauskalla nimellä, omena-ansa. Uunimme on hitaasta lämpenemisestään huolimatta osoittautunut erittäin tehokkaaksi, joten muutama lisäminuutti murupäällisen ruskistamiseen ruskisti myös vuoan sisällä olevat reunat hippusta liian tummiksi. Ohje Pirkka.fi.
Muhkea omenapiirakka
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa margariinia
Puoleen pohjataikinaan lisätään:
150 g vaniljajogurttia
1 muna
Päälle
0,5 l omenakuutioita eli n. 3 omenaa (Granny Smith)
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
puolet pohjataikinan muruseoksesta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm). Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä tein tästä mansikka-raparperi-version ja se ei ollut hyvää. 1/4 syötiin ja loppu piti heittää pois.
VastaaPoistahttp://voimalantie.blogspot.fi/2013/08/mansikkaraparperipiirakka.html
Tai no ei siinä muuten vikaa ollut, mutta pohjaosa maistui palaneelta.
VastaaPoistaNiin tossa mun tekemässä myös pohjassa oli vähän palaneen "käryä".. se maistuu niin helposti ja pilaa makunautinnon.
PoistaMusta tuo 1dl sokeria kuulosti siihen täytteeseen aika paljolta joten puolitin sen. Itse käytin naapurin antamia omenoita, ne on aika pieniä joten niitä meni joku 5-6. Harmi vaan ettei se piirakka oikein tällä kertaa onnistunut. "Raakana" se näytti aika hyvältä. Pitää koittaa ensi kerralla tehdä johonkin vielä korkeampaan vuokaan. Meidän uunikaan ei ole enää kovin hyvä.
VastaaPoistaHarmi jos ei onnistunut. Täytteeseenhän tulee aika paljon maitorahkaa, sen takia varmaan reilusti sokeriakin. Minä tein tämän irtopohjavuokaan, piirakkavuoassa äkkiä varmaan tulee reunoissa korkeus vastaan.
Poista