sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Päärynä-vuohenjuustopiiraat


Vuohenjuusto ja päärynä ne yhteen soppii. Lisätään hieman pähkinöitä ja hunajaa ja makukombo on valmis! Helppo piirakkaohje löytyi Kärähtäneet-blogista. Seuraavalla kerralla lisäisin jotain kosteuttamaan pohjaa, ehkäpä tuorejuustoa. Taikinasta voi valmistaa myös yhden isomman piirakan usean pienen sijaan.

1 pkt pakastepiirakkataikinaa (400g) tai vastaava määrä matekoista piirakkataikinaa
2 päärynää
100g vuohenjuustoa
pieni kourallinen pekaanipähkinöitä
2 rkl fariinisokeria
loraus hunajaa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuokien pohjalle. Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia. Pese ja viipaloi päärynät ja asettele ne vuokaan piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle fariinisokeri. Viipaloi päälle vielä vuohenjuusto ja lisää mukaan pähkinät. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 min kunnes piiraiden reunat ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä hieman ja lorauta päälle hunajaa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!