maanantai 25. marraskuuta 2013

Suklaatryffelikakku


Vietin syntymäpäivääni lokakuun lopussa ja kahvikekkereille leivoin tämän Pikku murusia-blogista löytämäni suklaatryffelikakun. Kakku oli aivan hillitömän hyvää, tahmeaa, paksua, kiinteää, suklaista, suklaista ja suklaista. Oikein douppia. Pohjassa suklaata, sisällä suklaata, päällä suklaata ja koristeena suklaata. Tein kakun täysin alkuperäisen blogin ohjeen mukaan, mutta jostain syystä en saanut ohjeiden mukaan tehdyillä täytteen määrillä täytettä niin paljon, että täytekerroksista olisi tullut yhtä muhkeat kuin em. blogin kuvissa. Päällimmäisen suklaatryffelin kanssa kävi niin, että vaikka jäähdytin sitä vaikka kuinka ennen kakun päälle kaatoa, se imeytyi silti päällimmäiseen pohjaan eikä kakku siinä kunnossa olisi ollut tarjoilukelpoinen. Onneksi kermaa ja suklaata oli vielä jäljellä joten tein ylimääräisen tummasuklaatryffelin kakun päälle. Se ei tilannetta ainakaan huonontanut, päinvastoin! Suosittelen tätä kakkua lämpimästi. Ja suklaisesti.

Pohja, 24 cm vuokaan:

130 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl öljyä
2 ¼ dl kylmää vettä
4 ⅞ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
1 maustemitta suolaa
1 rkl vaniljasokeria
135 g kananmunaa
120 g ranskankermaa


Sulata voi ja suklaa. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.

Tummasuklaatryffeli

130 g kermaa
40 g viskiä (käytin kahvia)

135 g tummaa suklaata

Kiehauta kerma ja viski. Sulata suklaa nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi tryffeliksi.

Valkosuklaa-maitosuklaatryffeli


120 g kermaa
1 rkl maitoa

180 g maitosuklaata
30 g valkosuklaata

Kiehauta kerma ja maito. Sulata suklaat nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi tryffeliksi. Anna tryffeleiden jäähtyä hieman (toim.huom. kokemukseni mukaan anna niiden jäähtyä reilusti).

Aseta toinen pohjakerros reunavuokaan ja kostuta hieman viskillä maustetulla sokerivedellä (käytin kostutukseen kahvia). Kaada tummasuklaatryffeli pohjan päälle. Aseta toinen pohjakerros tryffelin päälle ja kostuta hieman. Kaada valkosuklaa-maitosuklaatryffeli pohjan päälle. (Tässä vaiheessa minä jouduin tekemään siis kolmannen tryffelin jonka kaadoin valkosuklaa-maitosuklaatryffelin päälle). Nosta kakku kylmään jähmettymään. Poista kakku renkaasta ja koristele.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!