sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Maailman parhaat mokkapalat


Kun mokkapaloja tekee niin harvoin (olikohan toinen kerta ikinä), silloin ei tyydytä mihin tahansa ohjeeseen vaan etsitään se maailman paras. Ja juurikin sitä nimeä kantava, maailman parhaiden mokkapalojen, ohje löytyi useammastakin blogista. Uunituoreina ovat meheviä ja pehmoisia, jääkaappikylminä jämäköitä ja kuorrute on tahmaista. Molempi parempi!

Päivitys 2.4.2017: Ohje muokattu parhaaksi mahdolliseksi monien käyttökertojen myötä. Rasvana voi käyttää margariinia tai voita, tai puoliksi molempia. Pohjan kostutukseen käytän aina vahvaa kahvia. Alla oleva ohje on n. 18 x 30 cm vuokaan sopiva. Tällä ohjeella mokkapaloista tulee ihanan mokkaisia, meheviä ja pehmeitä. Leivonnainen onnistuu myös vähemmälläkin sokerilla, laitan pohjaan usein vain yhden desin sokeria koska kuorrutteessa sitä on kyllä riittävästi.

Maailman parhaat mokkapalat, 18x30 cm vuokaan

Pohja

2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,75 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,25 dl vahvaa kahvia
100 g margariinia tai voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia, piimää tai kermaviiliä
1 iso tai 2 pientä kananmunaa

Sekoita kulhossa kuivat aineet eli sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Kiehauta kattilassa margariini, kahvi, kaakaojauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää joukkoon 1dl jogurttia (tai muuta vastaavaa) ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt lisää kananmunat. Kaada taikina vuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, älä anna paistua liikaa ja ota vuoka pois uunista kun tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.  Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

50 g margariinia tai
n. 2 dl tomusokeria
1-2 rkl kahvia tai espressoa
1 rkl kaakaojauhetta

Kiehauta aineet ja lisää joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan paksuista levitettäväksi pohjan päälle.


2 kommenttia:

  1. No tuliko maailman parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä kahdesta ohjeesta mitä minä olen mokkapaloihin käyttänyt, kyllä tämä oli parempi :) niin hyviä että pääsevät joulun kahvipöytäänkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!