lauantai 21. joulukuuta 2013

Piparkakkupannacotta


Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Tajusinpa juuri että tässä piparkakku"pannacotassa" kermaa ei ole keitetty ja siinä on lisäksi maitorahkaa, joten ei sitten ole aitoa pannacottaa nähnytkään! Sopivampi nimitys olisi varmaan piparkakku-rahkahyydyke. Tylsää. Menkööt vielä kerran pannacotta-nimityksellä, jatkossa vastaavanlaiset kokeilut lupaan nimetä asianmukaisesti. Ainesosien määriä en tullut kaikkia mitanneksi, lähtökohtana oli joululaatikoiden teosta jäänyt kuohukerman liraus.

1 dl kermaa
puolisen purkkia maitorahkaa (n. 125 g)
n. 0,5 dl sokeria
n. 1 tl piparkakkumaustetta
1 liivatelehti
tilkka maitoa

Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja piparkakkumauste. Tarkista maku. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä n. 5 minuuuttia ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Kuumenna tilkka maitoa ja liuota liivatelehti nesteeseen. Kaada liivateneste kerma-rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Jaa massa annosastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele piparkakkumurusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!