perjantai 27. joulukuuta 2013

Kana-perunalaatikko


Ennen joulua tein tilaa jääkaappiin sekä pakastimeen valmistamalla kana-perunalaatikkoa johon laitoin sopivasti kaikkea mitä tarjolla sattui olemaan. Tulikin oikein maukas vuokaruoka josta riitti hyvin kahdelle päivälle.

jääkaapista löytyi:
perunoita
porkkanoita
ruokakermaa
sipulia ja valkosipulia (no ne olivat kyllä keittiön pöydällä)

pakastimessa oli:
broilerin suikaleita
juuressekoituspussi
parsakaalipussin jämät
tomaattimurskapurkkien jämiä

mausteeksi ja lisänesteeksi:
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
currya
pizzamaustetta
vettä ja loraus maitoa

Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä broilerin suikaleiden kanssa, lisää mausteet. Sekoita suuressa kulhossa kaikki laatikon ainekset, paitsi nesteet, ja kaada ne suureen uunivuokaan. Kaada päälle nestettä sen verran että kaikki ainekset peittyvät lähes kokonaan. Paista 200 asteessa n. 1,5 tuntia. Perunat vaativat yllättävän pitkän ajan kypsyäkseen. Tein laatikon aamupäivällä ja sitä syötiin iltapäivällä, joten mahdollinen ylimääräinen neste oli sopivasti imeytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!