keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Banoffee


Siinä se vihdoin on! Tai siis oli, nyt se on jo syöty. Banoffee-villitys valtasi vihdoin minutkin. Aiemmat kokeiluni, puoloffee ja mustoffee, ovat oikein herkkua nekin, mutta kyllä tässä alkuperäisessä -offeessa on sitä jotain. Ja se oli lähestulkoon niin hyvää ettei sanotuksi saa. Mietin etukäteen että miten saisin kätevästi tehtyä puolikkaan annoksen banoffeeta, koska "eihän me mitenkään saada kokonaista syötyä". Ai ei vai.. Kainalokanan kummitäti oli mukana tuhoamassa leipomusta ja loput syötiin heti seuraavana päivänä. Aijai.

Pohja

300 g suklaadigestive-keksejä
100 g voita

Täyte

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
1-2 banaania viipaleina
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle

1-2 banaania viipaleina
kaakaojauhoa

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä jo aiemmin toffeeksi keittämäsi kondensoitu maito pohjan päälle. Asettele toffeen päälle viipaloidut banaanit. Vaahdota Flora Vispi ja levitä se banaanien päälle. Asettele banaaniviipaleita myös kerman päälle ja sihtaa lopuksi pinnalle kaakaojauhoa. Banoffee kestää mainiosti myös yön yli oleskelun jääkaapissa, banaanit eivät edes tummuneet.


6 kommenttia:

  1. Näyttääpä kauniilta ja varmasti maistui herkulliselta :P Itse en ole vielä kertaakaan Banoffea päässyt kokeilemaan, mutta jospa sitä tässä keväällä kerkiäisi! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli niiiiin hyvää :) :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos herkullisesta reseptistä :) Tein tätä tänään sinun reseptillä ja kaikki tykkäsivät!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!