maanantai 27. tammikuuta 2014

Savulohipasta


Basta, pasta! No tätä pastaa ainakin riitti kaikille halukkaille ja vielä santsattiinkin. Halusin tehdä savulohesta pastaa, mutta koska kaupan kalatiskistä ostamani savulohi oli viimeksi niin suolaista, päätin savustaa lohen itse. Tämä siksi että taaperokin voisi sitä syödä, ja totta puhuen aikuisetkin. Savustin lohen kotiuunissa kaupasta saatavalla savustuspussilla, ja pian kodin täyttikin ihana savun aromi! Joka toistaiseksi on kestänyt jo neljä päivää.. Sen sijaan lohessa savun makua ei kyllä huomattu. Seuraavalla kerralla kokeilen savustuspussia jossa on hickory-lastuja, niissä on voimakkaampi savun aromi. Jospa se tarttuisi kalaankin eikä vain leijailisi huoneilmassa päivätolkulla. Kiva tietysti ulkoilun jälkeen avata ovi ja tuntea grillikodan tuoksu nenässään. Yhtäkaikki, pasta oli todella herkullista ja siitä piti kovasti koko perhe! Ja mikä parasta, tämä ohje on hullun helppo.

(Savu)lohipasta

gnocchi-pastaa
purjoa
öljyä
ruokakermaa
savulohta
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
tilliä

Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Leikkaa purjo siivuiksi ja kuullota öljyssä pehmeäksi. Lisää ruokakerma, kuumenna. Lisää lohi, mausteet, sitruunamehu sekä hienonnettu tilli ja anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.


2 kommenttia:

  1. Heh, heh... Totta kai siinä kotisavustuksessa (!) käy juuri niin! Kiva, kun kokeilit, koska olen itse meinannut ihan samaa, mutta taitanen jättää sitten kuitenkin välistä. Äiti taisi kyllä kotona joskus savustaa siinä pussissa ja se saattoi ihan onnistuakin - hmm, pitäisiköhän kysyä varmuuden vuoksi. Mutta herkun näköistä, mekin ollaan oltu kalaisissa pastatunnelmissa, tonnikalaspagettia ja katkarapupastaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan odottaa kesään kunnes kokeilen kotisavustusta uudestaan, sitten hickory-pussissa ja grillissä ulkona. Saa naapuritkin nauttia savun aromeista :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!