keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Pistaasibrowniet


Yleensä en löydä mieleisiäni kokattavia Sara La Fountainin ohjeista, mutta toinpa kuitenkin kirjastosta yhden hänen kirjansa. Siitä löysin tämän brownie-ohjeen. Ihan hyviä olivat juu, pähkinät eivät kylläkään juuri maistuneet vaikka ihan kivoina sattumina olivatkin. Kokonaiseen ohjeeseen tuli yhteensä myös 5,5 desiä sokeria. En kertakaikkiaan kyennyt laittamaan niin paljon vaan vähensin sokerin määrää reippaasti.

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa (en laittanut näin paljon)
2 dl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 dl rouhittua valkosuklaata
1 dl rouhittua tummaa suklaata
0,5 dl kuorettomia ja suolattomia pistaasipähkinöitä
2 dl sulaa voita
4 munaa
1 dl kahvia

Vatkaa sulatettu voi, munat ja kahvi. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri, suklaapalat ja pistaasipähkinät. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada taikina uunivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Hullu määrä sokeria :o eikä varmaan maistunut kitkerältä vähennyksestä huolimatta. Amerikasta kotoisin olevissa ohjeissa on usein ihan järjetön määrä sokeria, ovat varmaan tottuneet vähän makeampaan sillä suunnalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät olleet kitkeriä, pystyi syödä useammankin palasen kuin yhden :D Sara La Fountain ei ohjeissaan sokeria ja voita säästele!

      Poista
  2. Herkullisia kuvia! Tuo sokerimäärä on kyllä aikamoinen, huh! :-D Tein yhtenä viikonloppuna pistaasi-suklaakakkua ja siitä tuli todella hyvää ja ihanan mehevää. Harmi kun en kirjoittanut mitään ohjetta ylös, täytyy varmaan kokeilla uudestaan jos yhtään muistais mitä kaikkea siihen tuli :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulle käy joskus samoin. Kokkaan/leivon jotain ja jos ohjetta ei HETI kirjoita ylös, saa puoliksi arvailla mitä resepti sisältääkään.

      Poista

Kiitos kommentistasi!