tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin tortut


Kerta se on ensimmäinen kaikelle, myös runebergin torttujen leipomiselle. Aiemmin ovat kaupan mehevät tortut maistuneet, mutta nyt halusin tehdä itse. Eivät nämä tietysti ihan samalta maistuneet kuin kaupan, alkoholittomia kun ovat, mutta oikein kelpoja torttuja! Ja itse tehty on aina itse tehty. Käytin Cebicin vanhasta blogista löytyvää ohjetta, tein puolikkaan ohjeen josta tuli 6 torttua muffinsipellillä. Alla kokonainen ohje.

150 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl venhäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa (laitoin tämän verran maitoa puolikkaaseenkiin ohjeeseen)

omena- tai vadelmamehua kostutukseen (käyttämässäni ohjeessa torttuja ei kostutettu lainkaan)
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Sekoita ja lisää vaahtoon, kääntele taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhoja muffinipellin kolot ja jaa taikina niihin. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Kostuta jäähtyneet tortut mehulla, kostutuksen voi tehdä pullasudilla tai laittamalla koko tortun hetkeksi mehuun. Tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna, huom. vettä tarvitaan todella vähän! Laita tortun päälle vadelmahilloa ja rengasta se sokeritahnalla.

6 kommenttia:

  1. Namnamnam, näyttää mehevältä! :) Itse päätin tänä vuonna tyytyä kaupan Runebergintorttuihin kun viimeviikolla tuli leivottua niin paljon eri juttuja ja myöhemmin tällä viikolla lisää kakkua ym. synttäreilleni mutta oli kyllä väärä valinta. Se Aitolahden torttu oli niin kuiva kun olla saattoi ja muutenkin oli kuin sahajauhoa olisi mussuttanut. Olisi vaan pitänyt tehdä itse! Etenkin kun tämä on sellanen odotettu vain-kerran-vuodessa-herkku ja pieleen meni. Jäi vähän kaivelemaan etenkin kun viimevuonna ulkomailla asuessani en saanut :/

    www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärit, mikä ihana syy leipoa! :) no, vastahan se runebergin päivä meni, tekaise taikina niin saat hyvät tortut :)

      Poista
  2. Oikein mehevän näköisiä! Katselin juuri Sodexon jonossa semmosta isoa ja tömäkän näköistä, ei yhtään tehnyt mieli. Nyt vois maistua!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teollisetkin tekeleet menee mutta itse tehdyissä on enemmän tunnetta! :)

      Poista
  3. Pahoittelut nillittämisestä, mutta karvasmanteliöljy kuuluu ihan olennaisesti Runebergintorttuihin. Eli sanoisin ettei makuero johdu niinkään puuttuvasta alkoholikostukkeesta vaan puuttuvasta karvasmantelista. (Apteekkitavaraa myrkyllisyyden takia. Ja ei, minusta manteliesanssi ei aja samaa asiaa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä. Googletin monia ohjeita ja osaan sitä tuli, osaan ei. Etsin myös sellaisen ohjeen jota varten ei tarvinut ostaa mitään uutta pikkuputelia kaappiin vanhenemaan, vaan nämä tortut syntyivät ihan perinteisistä aineksista. Runebergin_torttuja ovat ne nämäkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!