tiistai 11. maaliskuuta 2014

Keramiikkahääpäiväateria

Neljännen hääpäivämme kunniaksi valmistin seuraavanlaisen aterian:

friteerattu juustosalaatti
*
omenaiset broilerinfileet kookoskastikkeessa
*
persikkajogurttijäätelöä mantelikrokantilla


 Friteerattu juustosalaatti (ohje Valio)

erilaisia salaatteja
päärynää
valmista balsamicokastiketta
granaattiomenan siemeniä
juustoa, esim. Luostari (minä käytin Turunmaata)
1 muna
korppujauhoja
rypsiöljyä

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Jaa lautasten pohjalle. Kuori päärynä, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaleet salaatin joukkoon. Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet ja mehu laakeaan kulhoon lyömällä useita kertoja napakasti kuoripuolelta esim. puulastalla. Jaa siemenet salaatteihin. Kaada päälle myös mahdollisesti irronnut mehu. Leikkaa juustosta paksuja siivuja ja leikkaa siivut kolmioiksi. Riko munan rakenne rikki lautasella. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot. Kasta juustoviipaleet ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Kuumenna n. 1 dl öljyä paistinpannussa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista. Paista juustokolmiot molemmin puolin, kunnes pinta on kullankeltainen ja rapea. Nosta jokaisen annoksen päälle kolme juustokolmiota. Valuta salaatin päälle balsamicokastiketta.
 
 
Omenaiset broilerinfileet kookoskastikkeessa (ohje Maku, hieman muokattu)
 
3-4 kpl broilerin fileitä
pari hapokasta omenaa
jauhettua chiliä
mustapippuria
suolaa
2 dl kookosmaitoa
 
Nosta broilerileikkeet uunivuokaan. Kuori ja lohko omenat ja levitä ne broilerileikkeiden päälle. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Valuta päälle kookosmaito. Kypsennä omenaisia broilerinleikkeitä 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Tarjoa riisin kera.


Persikkajogurttijäätelö (ohje Yummy Baker-blogi, muokattu)

3 dl jogurttia, esim kreikkalaista
(1 tl vanilja-aromia)
muutama tl sokeria
1 säilykepersikan puolikas soseutettuna
1 säilykepersikan puolikas kuutioituna

Jäädytä kulho (metallinen) pakkasessa. Kaada jogurtti äätyneeseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella seosta niin että saat joukkoon hieman ilmaa. Lisää jogurtin joukkoon persikan palat- ja sose. Lisää myös sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Tarkista maku. Laita seos pakastimeen jäätymään. Sekoita aluksi n. 15 minuutin välein pakastettua jäätelöä vatkaimella niin että sekoitat jäätyneet reunat muuhun massaan. Aseta aina sekoitusten välillä takaisin pakkaseen. Kun jäätelö alkaa muodostua ja jäätyä voit sekoittaa harvemmin ja vaihtaa esim lusikkaan. Tarjoile kun jäätelö on sopivan kohmeaa.
 
Mantelikrokantti
 
0,5 dl sokeria
0,25 dl mantelirouhetta
 
Sulata sokeri teflonpaistinpannulla. Anna sokerin muuttua kullanväriseksi, se tapahtuu nopeasti. Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada seos leivinpaperille ja levitä sitä hieman. Anna krokantin jäähtyä ja rouhi se terävällä veitsellä.

Perinteisistä valkoisista neilikoista poiketen maljakossa tällä kertaa vaaleanpunaisia tulppaaneja.

9 kommenttia:

  1. Paljon onnea keramiikkahääpäivän kunniaksi! <3 Meilläkin tuli juuri perjantaina puolivuotta avioliittoa täyteen, äkkiä aika on mennyt.

    VastaaPoista
  2. Ohops!! Meni iha ohi tuo tein hääpäivä. ONNEA jälkikäteen. :)

    VastaaPoista
  3. Oli taas maistuva hääpäiväateria ja kiva oli seurata sinun puuhastelua. :) Aika menee tosiaan nopeasti, jo 6v tunnettu joista 4v naimisissa. :) Mites me suunniteltiin, oliko se 80-vuotta plus jatkopahvit? :)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut täältäkin, tosin vähän myöhässä :-) Ihanat ruoat ja jälkkäri on teillä kyllä ollut, nam!

    Yritin muuten liittyä blogisi lukijaksi, mutta jostain syystä tulee kokoajan tällainen teksti: "Pahoittelemme...
    Emme pysty käsittelemään pyyntöä. Yritä uudestaan tai palaa asiaan hetken kuluttua." Joten täytyy kokeilla vielä myöhemmin uudelleen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on Minka sama ongelma ollut jo pidemmän aikaa. En tiedä liittyykö vaan jotenki mun profiiliin, että jos yritän liittyä lukijaksi johonkin blogiin, niin tulee aina tuo sama teksti. Kiva kuulla että en ole ainoa. Olisi vaan kiva tietää, että mikä ongelmalle ratkaisuksi.... :/

      Poista
    2. Minka ja Nanne, mä olen huomannut saman ilmiön. Yritin liittyä jonkun blogin lukijaksi ja sain saman ilmoituksen. Oliskohan bloggerilla joku härö, tuskin kohdistuu vaan tiettyihin blogeihin kun useampi on saanut saman bugi-ilmoituksen.

      Kiitos Minka onnitteluista! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!