perjantai 7. maaliskuuta 2014

Sweet bbq pulled pork-tortillat


Koska ensimmäinen pulled pork-kokeiluni oli superonnistunut, päätin tälläkin kertaa valita samaan  reseptilähteeseen ja luottaa Voimalantie-blogin ohjeeseen. Maukkaan nyhtöpossun lisäksi tortillojen sisään laitoimme Suklaata ja Kahvia-blogista lainaamallani ohjeella tehtyä salsaa, sekä korianteria. Em.blogissa tortillat täytettiin lähes samoilla aineksilla. Salsa sopi loistavasti makean nyhtöpossun kanssa. Nam, loistavaa viikonloppuruokaa!

Sweet bbq pulled pork

1 kg possun lapaa
suolaa, pippuria

2,5 dl colaa (sokeriversiota, ei lightia)
1 dl ketsuppia
1 dl sweet chili -kastiketta
1 dl vettä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa 
0,5 dl ruokosokeria (laitoin muscovadosokeria)
0,5 dl punaviinietikkaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Mittaa kastikkeen kaikki aineet kattilaan ja keittele ainakin puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Nosta liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen uuniin laittamista. Hiero sen pintaan ihan reippaalla kädellä suolaa ja pippuria ja nosta liha uunipataan tai kattilaan, pulled pork onnistuu myös paistopussissa. Kaada päälle kastike. Paista 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Laske sen jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja anna hautua vielä toiset 2 tuntia (paistoin yhteensä 5 tuntia). Jos  käytät paistopussia, se kannattaa laittaa reunalliseen uunivuokaan niin pääset vähemmällä siivoamisella jos pussiin sattuu tulemaan reikä.  Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä ihan rauhassa. Se on kutistunut melko paljon.  Erottele lihat, luu ja läski erilleen toisistaan. Riivi liha kahden haarukan avulla riekaleiksi. Lusikoi lientä lihojen päälle riittävästi.
 
Värikäs creme french-salsa
 
avokadoa (en laittanut koska en pidä avokadosta)
punasipulia
tomaatta
punaista paprikaa
keltaista paprikaa
limen mehua
punaista chiliä rohkeusasteen mukaan, ilman siemeniä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
1 prk ranskankermaa
 
Hienonna avokado, punasipuli, tomaatti ja paprikat. Poista chilistä siemenet ja hienonna sekin. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!